Fantasy írás

by MGY

Interaktív online kurzus fantasy regényt íróknak

A fantasy írók tanfolyama arról szól, hogyan lehet történet mondani és írni egy olyan világról, ami nem valódi, ami igazából nem volt, nincs, és (úgy) nem is lesz. Mégis hihető és hiteles. Mégis izgalmas és a kortárs olvasók számára nemcsak lebilincselő, de építő is a maga módján.

A fantasy panoráma a világra, de egy olyan panoráma, amely által az olvasó önmagát és az egész világot új színben, dimenzióban láthatja.

A fantasy nem a valóságtól menekül. A fantasy a világ megértésnek egy módja.

Mit tanulsz a kurzuson?

A fantasyírók kurzusán megtanulod, hogyan építs fel a semmiből egy új és más világot. Hogyan sződd a cselekményt lebilincselően, de hitelesen. Hogyan érheted el, hogy az olvasók a varázslatok és mágiák hatása alá kerüljenek.

Megérted, miért fontos a logikus és elemeiben összefüggően egymásra épülő cselekmény. És mitől lesz markáns és emlékezetes a főszereplő és izgalmasak az ellenfelei. Megtudod, mi az egészséges aránya a narrációnak és a párbeszédeknek, miként azt is, hogyan akaszthatod horogra az első néhány oldallal az olvasókat…

A fantáziádnak nincs képzeletbeli határa. Létrehozhatsz egy univerzumot egy macska nyakörvén lógó medálban (Man in Black), létrehozhatsz egy titokzatos társadalmat a szokásos világunkban (Harry Potter), és létrehozhatsz egy egészen bonyolult országot, kultúrát, varázslatot (Trónok harca). De akárhogyan is döntesz, csak a logikusan összeálló és kidolgozott részletek teszik hitelessé a regényed világát.

És ne feledd az örök bölcsességét: „A gyerekek egy idő után nagyon jól tudják, hogy a varázslók nem léteznek, de azt is tudják, hogy a varázslókról szóló könyvek, ha jók, valódi könyvek.” És így vannak ezzel a felnőttek is.

Mire vársz?

Írd meg a fantasy regényedet!

Fantasy regény - interaktív online kurzus

Interaktív online kurzus fantasy regényt íróknak A fantasy írók tanfolyama arról szól, hogyan lehet történet mondani és írni egy olyan világról, ami… Online kurzusok Fantasy írás European
Szabad helyek: 2 fő Időtartam: Kurzus ára:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

TEMATIKA

 • Fantasy és típusai. Kerülendő sztereotípiák és klisék. Újragondolt sztereotípiák és klisék.
 • Világépítés. Új világok létrehozása. Hitelesség és következetesség.
 • Világépítés. Belső ellenőrző pontok. Érzékletesség.
 • Világépítés és cselekmény. Kölcsönhatás. Konfliktusok. Tétemelés és feszültségteremtés.
 • Karakterek. Mi teszi a karaktert markánssá és emlékezetessé? Főszereplők és ellenfelek. Mellékszereplők.
 • Cselekvések és gondolatok révén feltárt karakterek.
 • A párbeszéd, leírás aránya és szerepe.
 • A párbeszéd típusai és hiteles funkciói. Párbeszéd és a mögöttes információk.
 • Nézőpontok. Első személy. Második személy. Harmadik személy. A különféle típusok előnyei és hátrányai.
 • Stílus és tempó. Egyedi hang és egyedi stílus.
 • Kezdet és befejezés. Technikák az indításhoz. A befejezés technikája. Erős indítás és hiteles, de meglepő befejezés.

TUDNIVALÓK

A kurzus menete

A világ bármely pontján élsz is – az online és interaktív kurzuson  könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged.

A fantasy írás kurzus minden leckéje három elemből épül fel: műfaji alapvetések, sztoriépítés, írásgyakorlat.

Nyugodt otthoni légkörben, a saját tempódat követve végezheted el a kurzust. Minden héten kapsz emailben egy feladatlapot, elméleti útmutatással, közismert művekből vett példákkal, magyarázatokkal. A feladatlap végén pedig jöhet a kreativitás… vagyis az írás. A tanult technikákat alkalmazva és az adott fikcióelemekhez kapcsolódva kell írnod  egy jelenetet vagy történetet.

Egyedi előny

Mentorként végig kifejezetten rád figyelek, a te írásaidra koncentrálok, neked magyarázok, és a te felmerülő kérdéseidre válaszolok. Személyre szóló útmutatásokkal segítelek, támogatlak… tanítalak. Bármikor kérdezhetsz, írás előtt, közben, és utána. Folyamatos a kapcsolatunk.

A történeteidet és jeleneteidet részletesen elemezzük, értelmezzük. Megbeszéljük, mi az erősséged, hol kell fejlődnöd, mire kell figyelned akár a stílus, akár a történet, akár a karakterek szempontjából.

Nem kell kapkodnod, nem sürget az idő, a saját tempódban és ráfordítható szabad időd szerint haladhatsz. Persze, hasznosabb, ha nem húzod, mint a rétestésztát… neked hasznosabb, hiszen a tanultak és a technikák így könnyebben kapcsolódnak és épülnek egymásra.

Hogyan jelentkezhetsz?

♦ Képzés jellege: egyéni, online, email – részletes útmutatással és egyénre szabott értékeléssel
 Időtartam: 12 hét
♦ Kezdete: egyéni a képzés, folyamatosan lehet jelentkezni.
♦ Az interaktív online kurzus ára: 69.900 Ft Részletfizetés: 1. héten 39 900 Ft. , 5. héten 30 000 Ft.
♦ Kurzusvezető: dr Mezővári Gyula, 20 462 9029 / iromuhely@gmail.com

Ha be akarsz iratkozni a fantasy írás kurzusra, akkor kattints ide ⇒ JELENTKEZEM. 
A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket.

Ez is érdekelhet