Írj és nyerj…

by MGY

Pályázatfelkészítő kurzus

Az iromuhely.com egyik legolvasottabb rovata a folyamatosan frissülő Irodalmi pályázatok. Nemcsak a kurzusok résztvevői, de a honlap látogatói körében is.

Nem is csoda, hiszen ki ne szeretné magát megmérettetni, ki ne szeretne a legjobbak között végezni, vagy még inkább nyerni… És író-alkotó emberként egy antológiában vagy irodalmi honlapon viszontlátni az írásait, novelláit… Felemelő érzés.

Még az is, ha „csak” a továbbjutás sikerül az első/második fordulóba – mert az is bátorítás és megerősítés: jó úton jársz, hiszen az írásoddal érdemben, elismerően foglalkozott egy szakmai zsűri.

De az is igaz, a rostálva bíráló zsűri – már ha értékeli a beküldött írásodat – mindig vigyáz arra, hogy meglátásai inkább bátorítóak legyenek, sem mint kritikusak. Ez a zsűri dolga, nem pedig az, hogy részletesen kifejtse, miért nem kerülhetett a beküldött novella a legjobbak közé…

Így aztán, a kudarcból az író valójában nem tanul sokat, és nem is profitál. És nem érti, ha kapott dicsérő szavakat, miért nem jutott tovább…

Az Íróműhely pályázatfelkészítő kurzusa épp azoknak akar segíteni, akik tudni is akarják, mi az, ami működött, és mi az, ami nem az történetükben, hogyan írhatják, gondolhatják újra, hogy eséllyel pályázhassak.

Kinek ajánljuk a pályázatfelkészítő kurzust?

 Azoknak, akik még kissé bátortalanok. Akik szeretnék…, de nincs elég önbizalmuk. A pályázat-felkészítő műhelymunka számukra kockázatok és mellékhatások nélkül  nyújt útmutatást és önbizalom-serkentő szakmai támogatást.

Azoknak is, akik már kacérkodnak valamely irodalmi pályázatokkal, ki is választották a beküldendő novellákat, pályaműveket, de szeretnék tudni, hogy tartalmilag, formailag és stilisztikailag megfelelnek-e a kiírásnak. És azt is szeretnék tudni, hogyan növelhetik az esélyüket a sikeres szereplésre.

 Azoknak is, akik magabiztosan gondolkodnak és írnak, de szeretnék a maximumot kihozni az írásaikból, hogy mind nagyobb eséllyel szálljanak be az irodalmi-ringbe…

Hogyan segítünk?

1.  Jelentkezéskor küldd el a pályázatra szánt írásodat-írásaidat /mesédet, novelládat. És megnézzük, alapvetően érett-e már az írásod arra, hogy elküld valamely pályázatra…

De elküldheted, plusz, egy vagy két korábbi írásodat is.

Ez eddig nem kerül semmibe.

Az elküldött írásaid összes terjedelme nem haladja meg a 30 000- 40 000 karaktert. (A pályázatok általában és maximum ekkora összterjedelmű pályaműveket fogadnak be.) Egy A/4-es oldal cca. 1800 karakter, szóközökkel együtt. Vagyis maximum 20 oldalnyi terjedelmű novelládat (novelláidat) vesszük közösen szemügyre.

Ha rövidebbek az írásaid maximum három novellát küldhetsz.

2. Ha az írásodat elég érettnek érezzük, ha alkalmas arra, hogy egy pályázaton eséllyel részt vehessen – és ezt megírjuk neked – akkor az írásodat tartalmi, szerkezeti, stilisztikai szempontok szerint elemezzük – ezen szempontok alapján teszünk javaslatot a módosításokra és korrekciókra.

3. Természetesen a korrekcióidat, változtatásaidat is elküldheted, és azt is megbeszéljük – tehát ez egy többfordulós közös munka.

4.  Amennyiben tudod már, melyik pályázatra szánod az írásaidat, úgy azt is ellenőrizzük közösen, hogy megfelel-e a kiírási és beküldési szempontoknak, követelményeknek.

Írodalmi pályázatfelkészítő kurzus

Pályázatfelkészítő kurzus Az iromuhely.com egyik legolvasottabb rovata a folyamatosan frissülő Irodalmi pályázatok. Nemcsak a kurzusok résztvevői, de a honlap látogatói körében is.… Online kurzusok Írj és nyerj… European
Szabad helyek: 3 fő Időtartam: Kurzus ára:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

TUDNIVALÓK

Hogyan jelentkezhetsz?

♦ A pályázatfelkészítő jellege: egyéni, online, email – részletes útmutatással és értékeléssel, javaslatokkal
♦ Kezdete: folyamatos
♦  Az online pályázatfelkészítő ára: 25.000 Ft
Kurzusvezető: dr Mezővári Gyula, 20 462 9029 / iromuhely@gmail.com

Ha be akarsz iratkozni a pályázatfelkészítő-kurzusra, akkor kattints ide ⇒ JELENTKEZEM. 
A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket.
Mentoráltak írták: 

 “A zongorista című novellám az év tavaszán elnyerte a Magyar Irodalmi Ház: Születés című 
novellaíró pályázatának első helyezését.” / Sz. Csilla

“Azért írok most Önnek, mert a Könnycsepptörénet c. írásomat elküldtem a Radír pályázatra, és 
beválogatták abba az ötven írásba, amely november végén egy antológiában megjelenik.Én nagyon 
örülök neki, és meg szeretném köszönni, hogy bátorított az írásra.” / B. Erika 

“ Mindent, de mindent köszönök. A novellám októberben megjelenik a legjobb 12 között a 100 szó Budapestről gyűjteményes antológiában. Eszméletlenül boldog vagyok.”/ K. Éva

"...harmadik lettem, bekerültem az Antológiába! Köszönöm a segítségét, sokat tanultam. / R. 
Ildikó

Ez is érdekelhet